Thema-avond Q-koorts: wat doet de rechter?

Q-uestion, Stichting voor mensen met Q-koorts, organiseert maandag 21 maart een thema-avond over de rechtszaak tegen de Staat. Deze thema-avond is bedoeld voor mensen die Q-koorts hebben of hebben gehad en belangstellenden.

Naast het verstrekken van uitgebreide informatie door mr. Ivo Sindram en mr. Luc Rohof, wil Q-uestion een indruk geven van het verloop van een rechtszaak in de rechtbank. Daarom worden in een gespeelde ‘rechtszitting’ standpunten van de verschillende partijen over het voetlicht gebracht. Tijdens de thema-avond is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tussen 2007 en 2011 zijn miljoenen Nederlanders blootgesteld aan een levensgevaarlijke bacterie. Naar schatting vijftig- tot honderdduizend van hen werden daadwerkelijk met de bacterie besmet. Ongeveer achthonderd tot duizend mensen hebben het Q-koortsvermoeidheidssyndroom (QVS) en nog een steeds groeiend aantal van driehonderd heeft de gevaarlijke chronische Q-koorts. Tientallen Nederlanders zijn inmiddels aan de gevolgen van de besmetting overleden.

Aansprakelijk
In november 2015 hebben meer dan driehonderd Q-koortsgedupeerden de Staat der Nederlanden gedagvaard voor haar handelswijze tijdens de Q-koortsepidemie. Al eerder zijn de geitenhouders aansprakelijk gesteld. Tijdens de thema-avond wordt aangegeven hoe de zaken er op dit moment voor staan en wat nog te verwachten valt.

Waar?
De thema-avond vindt plaats op maandag 21 maart 2016 van 19.15 uur – 21.30 uur in Cultureel Centrum ’t Spectrum, Steeg 9 in Schijndel. Eenzelfde thema-avond vindt plaats op woensdag 30 maart van 19.15 uur -21.30 uur in Cultureel Centrum Corneliushuis in Heerlen.

Aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden voor deze avond: www.stichtingquestion.nl .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *